De peste un deceniu pentru comunitate!
2

Incep inscrierile pentru Forumul National ONG 2013

Va invitam sa luati parte la a XIII-a editie a Forumului National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania, ce va avea loc pe 09-10 decembrie 2013, la Palatul Parlamentului (Sala Nicolae Balcescu, intrarea C1 – Bd. Natiunilor Unite, colt cu Bd. Libertatii).

 In contextul in care societatea civila isi face tot mai mult simtite prezenta si forta, pe fondul acutizarii crizei socio-economice si al nemultumirilor acumulate in ultimii ani, organizatiile neguvernamentale romanesti se reunesc pentru a valida strategii de actiune comune.

 

Editia din acest an isi propune sa puna in dezbatere teme de anvergura pentru sectorul neguvernamental si sa stabileasca un cadru strategic de manifestare a ONG-urilor in contextele politic, economic si social.

Pe agenda de lucru a reuniunii se regasesc atat teme legate de consolidarea si dezvoltarea sectorului neguvernamental in ansamblul sau, cat si teme specifice, referitoare la zonele de competenta ale ONG-urilor romanesti, definite in „Carta Alba a Sectorului ONG din Romania” din 2012.

Forumul National ONG din acest an isi propune sa creeze premisele pentru un nou Contract Social. Printre obiectivele strategice vizate de Forumul ONG se numara trecerea la urmatorul nivel in dialogul cu executivul si legislativul, intensificarea colaborarii si a parteneriatului cu mediul de afaceri, precum  si consolidarea legaturii cu cetatenii si comunitatea. Crearea unor punti de comunicare, negociere, consultare si colaborare in interiorul sectorului asociativ  si intre sector si puterile economica, politica si administrativa este imperios necesara. Solutiile pentru dezvoltarea sanatoasa a sectorului neguvernamental sunt un alt punct esential pe agenda evenimentului. Cresterea sustenabilitatii sectorului, prin identificarea de noi surse de finantare si prin determinarea imbunatatirii cadrului legal existent este vitala pentru mentinerea independentei organizatiilor neguvernamentale si pentru cresterea capacitatii acestora de a furniza servicii de cea mai buna calitate, in concordanta cu scopurile si misiunile lor specifice.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului sunt disponibile pe website-ul: www.forum-ong.ro

 

Aceasta editie este dedicata organizatiilor care au vocatia actiunii in beneficiul comun, organizatiilor care inteleg ca atingerea propriei misiuni se face nu doar prin propriul efort singular, ci si prin coalizarea cu alte organizatii si nu in ultimul rand, organizatiilor care apreciaza ca propria bunastare si imagine depind si de bunastarea si imaginea sectorului asociativ ca ansamblu.

Alaturi de acestea vor fi invitati si finantatori, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, ai partidelor politice, ai presei si ai mediului academic.

 

 

Conditii de participare

Pentru participarea la Forumul National ONG, organizatorii vor acoperi integral costurile de cazare pentru noptile 08-09 si 09-10 decembrie 2013 pentru participantii din afara Bucurestiului, in limita a 50 de locuri disponibile, costurile pentru pranzurile din zilele de 09 si 10 decembrie si pauzele de cafea din aceste 2 zile. Micul dejun este inclus pentru participantii care vor beneficia de cazare. Organizatorii nu vor acoperi cinele participantilor.

Cheltuielile de transport vor fi decontate astfel: cu trenul, dupa tariful clasei a II-a, pe distante de pana la 300 de km, si dupa tariful clasei I, pe distante mai mari de 300 de km (vagon de dormit – numai pentru calatoriile pe timp de noapte, pe distante de peste 300 de km), mijloace de transport auto, maximum 7,5 litri/100 de km.

 

In ceea ce priveste decontul participantilor, avem nevoie de urmatoarele documente:

-copie act de identitate

-bon combustibil pentru tot drumul (dus-intors)

-copie talon masina

-bilet de tren (dus-intors) in copie in prima faza, ulterior trimis prin posta in original

-declaratie (formulare tip care se vor completa pe loc)

-factura

Procedura de inscriere

Rugam participantii sa completeze integral cele doua formulare disponibile pe website-ul: www.forum-ong.ro

www.forum-ong.ro/formular-de-inscriere

www.forum-ong.ro/agenda/alege-ti-atelierul

 Inscrierile sunt deschise pana joi, 5 decembrie 2013, in limita locurilor disponibile.

 

In spiritul Forumului, efortul de organizare apartine unui mare numar de organizatii neguvernamentale, intre care:

Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei

Agentia pentru Informarea si Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale – AID-ONG

Asociatia Alaturi de Voi

Asociatia EPAS

Asociatia MAME

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – APADOR-CH

Asociatia pentru Relatii Comunitare – ARC

Asociaţia Pro Democratia – APD

Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS

Centrul de Resurse Juridice – CRJ

Centrul de Resurse pentru Participare Publica – CeRe

Centrul National de Resurse pentru Voluntariat – Pro Vobis

Centrul pentru Legislatie Non-profit

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale

Expert Forum – EFOR

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND

Fundatia Alpha Transilvana

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile –FDSC

Funky Citizens

Grupul de Dezvoltare Locala – GDL

Institutul pentru Politici Publice – IPP

Militia Spirituala

Policy Center for Roma and Minorities

Reteaua RuralNet (reprezentata prin Fundatia PACT)

TechSoup Romania

Terra Mileniul III

Transparency International Romania


Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la adresa cristina@centras.ro sau la numerele de telefon: 021 223 00 10, 0735 222 002, persoana de contact: Cristina Mastacan.

Avand in vedere ca locul de desfasurare presupune masuri speciale de siguranta, va rugam sa aveti asupra dumneavoastra buletinul sau cartea de identitate.

 Forumul National ONG este parte a proiectului „Model participativ de elaborare a politicii publice nationale privind ONG in Romania”, care  isi propune realizarea unui set de instrumente, metode si a unui cadru institutional la nivel national pentru definirea unei politici publice coerente in domeniu.

Proiectul este initiat de catre Agentia pentru Informarea si Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale (AID-ONG), avand ca principal partener Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS, si vizeaza realizarea mai multor instrumente de politica publica de tip COMPACT (Community Pact) dedicate dezvoltarii relatiilor dintre autoritati publice si organizatii neguvernamentale.

Proiectul este finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA) 2007-2013, gestionat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Filed in: Noutati

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

2 Responses to "Incep inscrierile pentru Forumul National ONG 2013"

  1. Iulia says:

    Multumesc pentru aceste detalii! Mi-au prins foarte bine.

  2. Uite ca am ajuns acesta pagina despre Incep inscrierile pentru Forumul National ONG 2013 , cautand despre maramu.
    Acum iti spun ca faci treaba super. Te invit sa vezi si saitul
    http://cazare-maramures.net un site despre judetul maramures.

    Mult succes

Leave a Reply

Submit Comment

© . All rights reserved.
Agentia pentru Informarea si Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale – AID-ONG
e-mail: contact@aid-ong.ro, mobil: 0722-218 204, fax: 0356-814 080,
web: www.aid-ong.ro, adresa poştală: OP. 8, CP. 1138, Timisoara, 300334
Inregistrare: HJ 919/PI/1997, cod fiscal nr. 9711198/1997,
cont: RO 35 BRD 360 SV 06750243600 BRD Savoya